Film och gamla vykort

Förutom Young Guns finns det en hel del andra bra filmer på westerntemat. Quentin Tarantino har gjort ett par westerns. Hans två senaste produktioner har varit filmer med westerntema: Django Unchained och The Hateful Eight.

Quentin Tarantino är en filmskapare som har många talanger. Han skriver även manus och han har skrivit manus till ett flertal filmer som andra regisserat. Det som är så fantastiskt med Quentin Tarntinos filmer är att de är konstnärliga in i minsta detalj. Han tänker på allt i sitt filmskapande. Tarantino gör filmer för alla sinnen.

Filmerna på westerntema är rena njutningen eftersom Tarantino jobbar så väl med öga som öra. Han använder kamera och sceneri för att måla en tavla på filmduken. Det är vackert och varje scen skulle fungera som motiv på gamla vykort från förr. Samtidigt jobbar han med ljud. En scen där ljudet utgör en del av scenens perfektion är en scen i början av Inglorious Basterds där en SS-major stoppar sin pipa under det att han bedriver ett förhör med en fransman som har gömt judar under köksgolvet. Den scenen är genialisk. SS-majoren smackar och stoppar sin pipa. Tarantino har jobbat med ljudet på ett sånt sätt att piprensare och smackande sprider kalla kårar efter ryggraden på tittaren. Quentin Tarantino är framförallt en stor konstnär. Färgsättningen, ljud och ljus – allt är genomtänkt och ingenting har lämnats åt slumpen. Scenerierna är fantastiska och varenda bildsekvens skulle kunna ha varit återgivna från gamla vykort från Nazi-Tyskland. Detsamma gäller oavsett vilka filmer Tarantino medverkat till så arbetar han med helheten. Det kanske är en träningssak att upptäcka alla de detaljer som Tarantino slipar på under sitt filmskapande. Det är värt att träna på att ta del av alla detaljerna i Tarantinos filmer för han är en de största filmskaparna världen någonsin haft.