Vilda västern

Vilda västern har alltid fascinerat mig. Jag tror till och med att jag har levt ett tidigare liv i USA. Har haft såna där deja vu upplevelser, vilket är gamla minnen från tidigare liv. Forskningen påstår att den typen av upplevelser i själva verket skulle bero på nån slags järnbrist och någon slags sen reaktion men det tror inte jag.

Ett speciellt minne av ett tidigare liv upplevde jag redan som barn. Jag satt och såg TV-serien Kampen om Colorado tillsammans med mina föräldrar och då plötsligt sköljde gamla minnesbilder från liknande scener med bufflar över mig. En flashback från ett tidigare liv. Bilderna var lika tydliga som om jag hade haft ett gammalt vykort att titta på.

Jag har alltid haft den där mystiska fascinationen av amerikansk western också. Som barn använde jag indianska pannband i skolan. Utöver såna detaljer så är jag intresserad av den typen av aktivitet som man ägnade sig åt under den gamla Western-eran, vilket gjort mig till en skicklig pokerspelare och en duktig skytt. Jag hanterar både pistol och gevär. Är snabbskytt och mycket pricksäker och har guldmärke i pistolskytte.

Hästar och ridning intresserar mig också men inte den där vanliga formen av ridskoleridning utan westernridning. Den där ridskole-ridningen gillar jag inte alls och förstår inte alls vitsen med att sitta och guppa upp och ner i sadeln när man kan sitta så bekvämt i sadeln som de gamla kofösarna gjorde.

Countrymusik är jag också förtjust i. Gamla godingar som Dolly Partons Jolene till exempel, men även ny musik från den Amerikanska södern med den där touchen av amerikansk söder. Johnny Cash har ju gjort enormt mycket bra musik och är en av de största musikerna som världen någonsin hyst.

Jag vet inte varför jag är så fascinerad av den amerikanska vilda västern, men det skulle som sagt inte förvåna mig om jag har levt ett tidigare liv som cowboy eller indian. Min skicklighet inom skytte, och då speciellt snabbskytte med pistol, indikerar på att jag har varit nån slags cowboy. Det skulle inte förvåna mig om jag är reinkarnationen av Billy the Kid. Han var en mycket duktig skytt.

En av mina favoritfilmer är en western i två delar; Young Guns. Den skildrar Billy the Kids liv och har verklighetsförankring. Jag tror att hela storyn är sann. Det påstås att Young Guns bygger på en berättelse som kommer från en gammal man som hävdar att han var Billy the Kid. Mycket av det som filmerna handlar om bekräftas genom bland annat Wikipedia. Jag tror att den gamle mannens berättelse var sann och att han var den verklige Billy the Kid precis som han påstod. Young Guns är helt klart sevärd för de som är intresserade av Westernfilmer.